myymälät

Lampaan- ja häräntaljat

Lampaan- ja häräntaljojen hoito

Pikavinkit

  • imurointi ja kevyt harjaus poistaa roskat ja irtopölyn
  • tuuleta säännöllisesti kuivalla säällä, kosteus voi voimistaa taljojen tuoksua
  • puhdista tahrat tuoreeltaan, vältä hankausta
  • kemiallinen pesu tai kuivapesu taljassa olevan ohjeen mukaan
  • vältä veden käyttöä, ettei nahka kuivu

Lampaan- ja häräntaljojen hoito-ohje

Taljat toimitetaan tiiviseen muoviin viikattuina, joten anna niiden suoristua lattialla tai muulla tasaisella pinnalla ennen käyttöönottoa. Etenkin alkuun taljat voivat tuoksua melko voimakkaasti. Tuoksu hälvenee yleensä muutamassa viikossa ja taljaa voi tuulettaa ulkona kuivalla säällä. Kosteus voi kuitenkin voimistaa tuoksua. Vältä myös suoraa auringonpaistetta, sillä se voi aiheuttaa värimuutoksia taljaan ja kuivattaa sitä. Myös tehokas lattialämmitys kuivattaa taljan nahkaa, mikä voi aiheuttaa pölyämistä tai jopa karvojen irtoamista.

Puhtaanapito

Imuroi ja tuuleta taljaa säännöllisesti. Imuroi taljaa aina myötäkarvaan sileällä matto- tai tekstiilisuulakkeella. Emme suosittele taljoille robotti- imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivät harjakset kuluttavat taljan pintaa ja voivat jopa katkoa karvoja. Tuuletustelineellä voit pehmeällä harjalla harjata taljasta irtopölyn ja roskat. Myös kuivuneet tahrat voi saada irti taljasta kevyesti harjaamalla.

Kääntele häräntaljaa paikallaan, jotta se kuluu tasaisemmin. Vältä taljan käyttöä paikoilla, missä siihen kohdistuu paljon kulutusta.
Lampaantaljat huopuvat käytössä mattona tai istuinalusena. Voit kevyesti harjata ja selvitellä takkuuntunutta nukkaa lemmikkieläimille tarkoitetulla metallipiikkisellä kammalla tai karstamaisella harjalla.

Pesu

Lampaantaljoille suositellaan kemiallista pesua pesulassa ja häräntaljoille ainoastaan kuivapesua. Puhdista pienet tahrat tuoreeltaan rasvapitoisella Marseille- tai sappisaippualla. Voit poistaa irtolian tahra-alueelta esimerkiksi tylpällä esineellä, kuten kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa myötäkarvaan, vältä hankausta. Pyyhi lopuksi tahra-alue puhtaaseen veteen kostutetulla nihkeällä liinalla (mikrokuituliina). Vältä taljojen puhdistuksessa veden käyttöä, sillä vesi aiheuttaa nahan kovettumista ja talja voi helposti kuivana revetä. Kuivunutta taljaa voi hoitaa ja elvyttää erityisillä nahanhoitotuotteilla taljan nurjalta puolelta. Älä koskaan aseta juuri huollettua taljaa suoraan lattialle tai muille huokoisille pinnoilla. Noudata aina hoitotuotteiden käyttöohjeita.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00