myymälät

Hoito-ohjeet

Etusivu / Info / Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet

Oikein hoidettuna matostasi on sinulle iloa pidempään. Tuuleta ja imuroi mattoa säännöllisesti. Imuroi matto aina sileällä mattosuulakkeella. Tampparin ja robotti-imurin käyttöä emme suosittele. Älä puistele mattoa voimakkaasti.

Tahrat kannattaa matosta poistaa heti tuoreeltaan. Luonnonmukaiset marseille – ja sappisaippua sopivat lähes kaikkien materiaalien tahranpoistoon. Vältä turhaa maton pesua, jos sille ei ole syytä.

Noudata aina pesuohjetta, jos se on mattoon merkitty. Jos matolle suositellaan vesipesua, se on pestävä viileällä, alle 30-asteisella vedellä ja miedolla pesuaineella, esimerkiksi nestemäisellä pyykinpesuaineella. Pesuaine suositellaan aina liotettavaksi veteen eikä suoraan pullosta matolle. Huuhtele matto perusteellisesti runsaalla vedellä ja kuivaa se vaakatasossa (ns. laakakuivaus). Epävarmoissa tapauksissa anna matto asiantuntevan mattopesulan pestäväksi.

Tutustu materiaalikohtaisiin hoito-ohjeisiin

Villamatot

Villamattojen hoito on helppoa. Villa hylkii luonnostaan likaa, joten se on helppo pitää puhtaana. Tutustu villamattojen hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Puuvillamatot

Puuvilla on materiaalina imukykyistä ja matto voi likaantua herkästi. Suojakäsittelyä suositellaan. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää
Leimu puuvillamatto räsymatto portailla

Viskoosimatot

Etenkin alkuun viskoosimatto voi pölytä. Viskoosimatoille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa. Tustustu tarkempiin hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Sileäksi kudotut matot

Sileäksi kudottu matto pehmenee pesussa ja menettää ryhtiään. Vältä siksi maton turhaa pesua. Tustustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Lateksipohjaiset käytävämatot

Pesu kuivattaa maton pohjausta ja voi saada sen murenemaan nopeammin. Pese mattoa vain tarvittaessa. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Sisalmatot

Sisal on herkkä kosteudelle ja voi kutistua ja kupruilla kastuessaan. Suojakäsittelyä suositellaan. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Hamppu- ja juuttimatot

Hamppu- ja juuttimatot voivat alkuun tuoksua melko voimakkaasti, mutta tuoksu hälvenee ajan kuluessa. Tustustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Nukkamatot

Imuroi ja tuuleta nukkamattoa säännöllisesti. Imuroi rauhallisin vedoin, niin imuri ehtii imeä roskat nukan tyveltä. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Käsinsolmitut matot

Käsinsolmitut matot näyttävät oikein hoidettuina kauniilta pidempään. Villa on helppohoitoinen luonnonmateriaali. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Lampaan- ja häräntaljat

Lampaan ja häräntaljat kaipaavat hyvää hoitoa ja syytä tuulettaa säännöllisesti. Näin taljat kestävät pidempään. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää

Terassi- ja kuramatot

Löydät sivuiltamme terassi- ja kuramattojen hoito-ohjeet. Oikein hoidettuna mattosi kestävät pidempään ja näyttävät kauniilta. Tutustu hoito-ohjeisiin.
Lue lisää
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00