myymälät

Vastuullisuus

Etusivu / Meistä / Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Mattokymppi on kotimainen mattojen maahantuoja, tukkuri ja jälleenmyyjä. Kotipaikkamme sijaitsee Jyväskylässä. Teemme päivittäin töitä kehittääksemme toimintamme sosiaalista, taloudellista ja ekologista vastuullisuutta.

Tuomme mattoja Belgiasta, Hollanista, Kreikasta, Turkista, Egyptistä ja Intiasta. EU:n alueella toimivia tehtaita koskee EU:n lainsäädäntö. Eu:n ulkopuolella toimivilla tehtailla on ympäristöä ja työoloja koskevat sertifikaatit. Kaikki yhteistyötehtaamme ovat sitoutuneet toimimaan ilman lapsityövoimaa. Olemme myös itse vierailleet useimmilla tehtaillamme.

Koneellisesti valmistettujen mattojen tuotannot ovat kehittyneet kohti kestävän kehityksen periaatteita ja osalla valmistajista on käytössä uusiutuvaa energiaa. Belgiassa, Kreikassa ja Turkissa valmistettujen mattojen tuotannossa käytetään osittain muun muassa aurinkoenergiaa.

Suurin osa valikoimamme käsinkudotuista villa- ja puuvillamatoista valmistetaan Intiassa. Työoloihin kiinnitetään huomiota ja työtekijöille maksetaan asianmukaista palkkaa. Yhteistyöyrityksemme Intiassa ovat melko pieniä, pääsääntöisesti tehtaat työllistävät noin 30-40 henkilöä.

Intiassa valmistettujen villamattojen materiaali on mulesing-vapaata Intian ja Uuden-Seelannin villaa. Valmistusvaiheessa tuotteisiin ei lisätä terveydelle ja ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Kaikki matoissamme käytetyt keinokuitumateriaalit ovat Ökö-Tex sertifioituja.

Suomessa pyrimme huomioimaan toimintamme ympäristövaikutuksia kuljetusten ja lähetysten huolellisella suunnittelulla. Logistiikka on pyritty järjestämään mahdollisimman tehokkaaksi ja pakkaumateriaalin käyttöä pyritään minimoimaan mahdollisuuksien mukaan.

Vastuullisuusosiomme päivittyy kevään 2024 aikana. Voit kysyä tuotekohtaisia lisätietoja asiakaspalvelustamme, osoitteesta info@mattokymppi.fi.

vastuullisuus Anna villamatto
mattotehdas
mattotehdas
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00