myymälät

Lateksipohjaiset käytävämatot

Lateksipohjaisten käytävämattojen hoito

Pikavinkit

  • imurointi poistaa roskat, irtolian ja kuran
  • tuuleta säännöllisesti, älä puistele mattoja
  • puhdista tahrat tuoreena kätevästi kostealla pyyhkimällä
  • matot ovat vesipestäviä
  • älä vie pohjattua mattoa ulos pakkasella

Lateksipohjaisten käytävämattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Emme suosittele matoille robotti-imurin käyttöä, sillä se kuluttaa maton pintaa ja reunakanttauksia. Älä puistele tai tamppaa mattoa, sillä maton pohja voi jopa revetä. Kevyt harjaus pehmeällä harjalla riittää usein irrottamaan irtopölyn ja roskat. Vältä lateksipohjaisen maton ulosvientiä pakkasella, jotta pohja ei kuivu ja murene ennenaikaisesti.

Tahrojen poisto

Pienet tahrat kannattaa poistaa heti tuoreeltaan. Poista irtolika tahra- alueelta esimerkiksi tylpällä esineellä, kuten kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin, jotta tahra-alue ei leviä. Pyyhi lopuksi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina), yleensä pientä aluetta ei varsinaisesti tarvitse huuhdella.

Pesu

Vältä maton turhaa pesua. Pese mattoa vain tarvittaessa, älä tavan vuoksi. Pesu kuivattaa maton pohjausta ja voi saada sen murenemaan nopeammin.

Käytä maton pesussa viileää maksimissaan 30-asteista vettä ja pese matto pehmeää harjaa käyttäen miedolla pesuaineliuoksella. Huuhtele matto
huolellisesti, kunnes vesi on kirkasta. Kuivata matto tasossa tai tuuletustelineellä auringolta suojassa. Älä ripusta mattoa narulle, ettei siihen tule venymiä. Lateksipohjainen matto kuivuu melko nopeasti, mutta älä kiirehdi laittamaan sitä suoraan kuivumasta/telineeltä lattialle, jotta pohja ei jää kiinni lattiaan.

Jos näistä ohjeista huolimatta esimerkiksi maton päädyt jäävät pesun jälkeen tummemmiksi, huuhtele matto tai maton päädyt uudelleen.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00