myymälät

Nukkamatot

Nukkamattojen hoito

Pikavinkit

  • imurointi ja säännöllinen tuuletus pitävät maton raikkaana
  • vältä tampparin ja robotti-imurin käyttöä
  • puhdista tahrat tuoreena miedolla pesuliuoksella, vältä hankausta
  • useimmat matot ovat vesipestäviä
  • isoille ja paksuille matoille suosittelemme pesulaa

Nukkamattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta nukkamattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Imuroi matto rauhallisin vedoin, jotta imuri ehtii imeä roskat myös nukan tyveltä, näin mattoon ei keräänny pölyä ja roskaa. Emme suosittele nukkamatoille robotti-imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivä harjas kuluttaa maton pintaa ja voi avata nukan kierrettä. Tuuletustelineellä voit kevyesti kopistella mattoa pohjapuolelta, jotta nukan juuressa olevat roskat irtoavat. Älä kuitenkaan puistele mattoa. Nukkamatto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet sitä säännöllisesti paikallaan.

Pesu

Käytä maton pesussa viileää maksimissaan 30-asteista vettä ja liuota pesuaine veteen. Älä harjaa mattoa, jotta nukan kierre ei aukea. Huuhtele matto useaan kertaan runsaalla vedellä, kunnes matosta valuva vesi on puhdasta. Kuivata matto varjossa, mielellään tasossa, jos mahdollista. Isoille matoille suosittelemme ammattimaista pesua pesulassa.

Kuosittele matto kosteana, jotta se oikenee ja asettuu lattialle nopeammin. Rullaa matto tiukalle rullalle ja pyörittele sitä tasoa/lattiaa vasten. Myös ylimääräinen vesi poistuu kätevästi rullaamalla. Matonpesupaikoilla on usein käytössä mankeli, millä ylimääräisen veden voi puristaa pois matosta. Oikaise ja pöyhi nukka kevyesti sormilla haromalla, ettei se kuivuessaan jää paakkuiseksi ja takkuun.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00