myymälät

Sisalmatot

Sisalmattojen hoito

Pikavinkit

  • erittäin kestävä luonnonmateriaali
  • arka kosteudelle, voi kutistua ja kupruilla
  • suojakäsittely voi vähentää kosteuden aiheuttamaa kupruilua
  • säännöllinen huolto: imurointi, tuuletus ja harjaus
  • älä vie pohjattua mattoa ulos pakkasella

Sisalmattojen hoito-ohje

Sisalmatot ovat erittäin kestäviä ja tarkoitettu kuiviin sisätiloihin. Säilytä mattoa aina oikea puoli ulospäin rullattuna, jolloin matto oikenee paremmin lattialle, eikä pohjaan tule venymiä.

Lian poistaminen

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Tuuletustelineellä voit pehmeällä harjalla irrottaa matosta irtopölyn ja roskat. Myös kuivuneet tahrat voi saada irti matosta kevyesti harjalla rapsuttamalla. Vältä lateksipohjaisen sisalin ulosvientiä pakkasella, jotta pohja ei kuivu ja murene ennenaikaisesti.

Pesu

Sisal on herkkä kosteudelle ja voi kutistua ja kupruilla kastuessaan. Etenkin pohjaamaton sisal voi reagoida voimakkaasti osittain kastuessaan. Maton suojakäsittely voi vähentää kupruilua ja kutistumista maton kastuessa. Myös maton puhtaanapito helpottuu, kun sen pinta hylkii paremmin vettä ja likaa.

Sisalille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa. Pienet tahrat kannattaa poistaa heti tuoreeltaan. Poista irtolika tahra-alueelta esimerkiksi tylpällä esineellä, kuten kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin, jotta tahra-alue ei leviä. Pyyhi lopuksi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina), yleensä pientä aluetta ei varsinaisesti tarvitse huuhdella. Ole huolellinen, sillä jos matto kastuu pohjaa myöten, se voi kupruilla tahran kohdalta. Voit myös kokeilla tahran poistoa harjaamalla pintaa hellävaraisesti pehmeällä harjalla tai sienellä. Tämä toimii yleensä parhaiten jo kuivuneisiin tahroihin.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00