myymälät

Terassi- ja kuramatot

Terassi- ja kuramattojen hoito

Pikavinkit

  • imurointi ja säännöllinen tuuletus pitävät maton raikkaana
  • vältä tampparin ja robotti-imurin käyttöä, harjakset kuluttavat etenkin maton reunoja
  • puhdista tahrat tuoreena miedolla pesuliuoksella
  • useimmat matot ovat vesipestäviä

Terassi- ja kuramattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Emme suosittele matoille robotti-imurin käyttöä, sillä se kuluttaa maton pintaa ja reunoja. Älä puistele tai tamppaa mattoa, sillä maton pohja voi jopa revetä. Kevyt harjaus pehmeällä harjalla riittää usein irrottamaan irtopölyn ja roskat. Vältä lateksipohjaisen maton ulosvientiä pakkasella, jotta pohja ei kuivu ja lähde murenemaan ennenaikaisesti.

Pesu

Vältä maton turhaa pesua. Pese mattoa vain tarvittaessa, älä tavan vuoksi. Myös pesu kuivattaa maton pohjausta ja voi saada sen murenemaan nopeammin.

Käytä maton pesussa viileää maksimissaan 30-asteista vettä ja pese matto pehmeää harjaa käyttäen miedolla pesuaineliuoksella. Mikäli käytät painepesuria, käytä leveää suulaketta ja kevyempää painetta, jotta et vaurioita maton pohjausta. Huuhtele matto huolellisesti, kunnes vesi on kirkasta. Kuivata matto tasossa tai tuuletustelineellä auringolta suojassa. Älä ripusta mattoa narulle, ettei siihen tule venymiä. Lateksipohjainen matto kuivuu melko nopeasti, mutta älä kiirehdi laittamaan sitä suoraan kuivumasta/ telineeltä lattialle, jotta pohja ei jää kiinni lattiaan.

Huomioitavaa

Terassimatot ja ulos tarkoitetut matot, kuten Ruohomatto, voivat olla paikoillaan ympäri vuoden. Älä kuitenkaan irroita tai taita alustaansa jäätyneitä tai kohmeisia mattoja, sillä matot voivat vaurioitua ja revetä.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00