myymälät

Villamatot

Villamattojen hoito

Pikavinkit

  • helppohoitoinen, luonnostaan likaa hylkivä
  • tuuletus, imurointi ja harjaus
  • matto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet mattoa
  • lumihankipesu kirkastaa ja raikastaa
  • tahranpuhdistukseen marseille- ja sappisaippuaa

Villamattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti, älä tamppaa tai puistele mattoa. Mikäli puistelet mattoa voimakkaasti, voivat maton päätyompeleet tai loimet katketa ja matto purkaantua. Käytä villamaton imurointiin aina sileää mattosuulaketta. Emme suosittele robotti-imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivät harjakset kuluttavat maton pintaa ja voivat vahingoittaa hapsuja.

Huomioitavaa

Huomaathan, että etenkin alkuun villamatto voi pölytä. Käytössä maton pinta kuitenkin tiivistyy ja pölyäminen vähenee. Ole siis alkuun kärsivällinen, ja imuroi mattoa kevyesti kuteen suuntaisesti (poikittain), vältä hankavaa liikettä. Riippuen maton käyttöpaikasta ja kulutuksesta, pinnan tiivistymiseen voi mennä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Kulutuksenkestävyys

Villamatto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet sitä säännöllisesti. Osa kudotuista villamatoistamme on kaksipuoleisia, eli voit käyttää mattoa molemmin puolin.

Tahrojen poistaminen

Villa hylkii luonnostaan likaa, joten se on helppo pitää puhtaana. Puhdista pienet tahrat tuoreeltaan rasvapitoisella Marseille- tai sappisaippualla. Voit poistaa irtolian tahra-alueelta esimerkiksi kenkälusikalla. Kostuta pehmeä
sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin, jotta tahra-alue ei leviä. Pyyhi lopuksi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina), yleensä pientä aluetta ei varsinaisesti tarvitse huuhdella.

Pesu

Noudata villamattojen pesussa ensisijaisesti matossa olevaa pesuohjetta. Vaikka villamatto kestääkin usein vesipesua tasossa, moni valmistaja suosittelee matolle vain kuivapesua. Pese ylipäätään villamattoja vain tarvittaessa. Turha peseminen liuottaa villan omaa likaahylkivää rasvaa nopeammin ja kuivattaa mattoa. Kuivettunut matto voi hapertua ja pölytä enemmän.

Talvipakkasella lumihankipesu raikastaa villamaton ja vähentää muuta pesun tarvetta. Vie matto ulos ja anna sen jäähtyä kunnolla, ennen kuin heität lumihankeen. Voit käännellä mattoa puhtaassa pakkaslumessa, ja heittää hieman lunta myös maton päälle. Harjaa lumi maton pinnasta pehmeällä harjalla ja anna maton kuivahtaa hetki sisällä rullattuna, ennen kuin laitat sen takaisin lattialle.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00