myymälät

Lattialämmitykselle sopivat matot

Lattialämmitys on miellyttävä jalan alla, mutta se asettaa myös omat vaatimuksensa matoille. Lattialämmitykselle sopivat matot ovat läpäiseviä, eikä niissä ole tiivistä lateksi- tai vinyylipohjausta. Matot ja lattialämmitys herättävät asiakkaissamme paljon kysymyksiä, joten kokosimme vinkit maton valintaan.

Lattialämmityksessä lämpö nousee ylöspäin, joten siitä syystä maton tulisi päästä lämpö läpi huoneilmaan. Maton valinnassa kannattaa välttää paksuja ja tiiviitä mattoja, koska ne toimivat eristeenä. Suosittelemme välttämään myös koko lattian peittäviä vaihtoehtoja. Parhaat lattialämmitykselle sopivat matot ovat ohuita puuvilla-, villa- ja polypropeenimattoja, jotka sopivat yleisesti hyvin lattialämmitykselle. Lämpö pääsee näiden materiaalien läpi, eikä jää maton alle.

Lateksi- tai vinyylipohjaus pitää maton hyvin paikallaan, mutta emme suosittele valitsemaan sellaista mattoa lattialämmitykselle. Tiivis pohjaus toimii kuten paksu matto, eli se estää lämmön nousemisen. Jos matto tuntuu esimerkiksi laattalattialla liukkaalta, voit laittaa maton alle erillisen lattiamateriaalille sopivan liukuesteen, joka on läpäisevä vaihtoehto. Kuumalla lattialla lateksi voi kuumentua, joka voi aiheuttaa kumimaisen hajun huoneeseen. Joissakin tapauksissa lateksipohjaus voi jopa tarttua lattiaan kiinni, etenkin jos maton alle pääsee lämmön lisäksi kosteutta. Kannattaa myös muistaa, että lattialämmityksen voimakkuudella on myös suuri vaikutus siihen soveltuviin mattoihin. Mitä kuumempi lattia on, sitä suuremmat vaatimukset se matolle asettaa. Alhaisen lämpötilan lattialämmityksellä voi käyttää monipuolisemmin erilaisia mattoja.

Jos lattialämmitykselle sopivat matot mietityttävät, autamme mielellämme maton valinnassa. Voit ottaa yhteyttä myymälöihin tai verkkokaupan asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löydät täältä.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00