myymälät

Käytävämatot

Etusivu / Matot / Käytävämatot

Käytävämatot

Näytetään tulokset 37–48 / 57

Käytävämatot

Etsitkö sopivaa mattoa eteiseen? Tuntuuko käytävä pitkältä ja kapealta? Haluatko pehmeyttä keittiöön? Käytävämatot ovat helppohoitoisia mattoja lähes kaikkiin kodin tiloihin.

Käytävämatto taipuu moneen paikkaan

Käytävämatot ovat usein paikoissa, joissa kuljetaan paljon, kuten eteisissä ja aulatiloissa. Silloin onkin erityisen tärkeää, että matto kestää hyvin kulutusta ja on helppohoitoinen. Eteiseen tullaan usein kengät jalassa, joten kannattaa kiinnittää huomiota, että matto kestää mahdollisen hiekan ja kivien lisäksi myös kosteutta. Matto myös suojaa lattiaa mahdollisilta naarmuilta ja kolhuilta.

Käytävämatto soveltuu erinomaisesti myös esimerkiksi keittiöön tiskipöydän eteen. Matto pehmentää askelia ja suojaa lattiaa, jos astioita ja aterimia putoaa lattialle. Ruokaa laittaessa voi mattoon tulla tahroja, joten on tärkeää, että matto on helppo puhdistaa. Myös kodinhoitohuoneeseen kannattaa valita matto, joka kestää arjen askareita. Ulkoa kuljetaan kengät jalassa ja mukava voi tulla hiekkaa, vastaleikattua nurmea ja lunta. Lapsi- ja lemmikkiperheessä kodinhoitohuone on usein myös tassujen pyyhkimistä ja kurapukujen kuivattelua, joten mattokin kannattaa valita huolella.

Kuiviin eteistiloihin, joissa ei kuljeta kengillä voi maton valita vapaammin. Tällöin ei välttämättä tarvitse kiinnittää niin paljoa huomioita esimerkiksi puhdistettavuuteen ja  maton voi valita myös värin tai materiaalin perusteella. Käytävätilaan ja eteiseen kannattaa kuitenkin valita tarpeeksi iso matto, jolloin tilasta tulee selkeämpi ja imurointikin on helpompaa.

Käytävämatoista löytyy paljon väri- ja kuosivaihtoehtoja. Valitse sopiva tyyli juuri sinun kotisi sisustukseen. Yksiväriset matot on helppo yhdistää muiden värien ja kuosien kanssa. Kuviollisilla matoilla saat puolestaan muuten pelkistettyyn sisustukseen vaihtelua ja mielenkiintoa. Valitse pehmeitä pellavan, beigen ja ruskean sävyjä antamaan sisustukseen lämpöä.  Mustan ja harmaan sävyillä saat sisustukseen särmää ja kontrastia. Väreistä pitävälle löytyy muuan muassa kauniita murrettuja terran sävyjä ja vihreää. Käytävämatto valikoimasta löytyy myös aina suosittu sininen ja punainen. Jos kotisi ilme on vaalea ja haluat sisustaa myös käytävätilat vaaleilla matoilla, löytyy valikoimastamme myös aina trendikkäitä luonnonvalkoisen sävyjä.

Käytävämattojen materiaalit

Materiaaleja löytyy paljon eri käyttötarkoituksen mukaan. Kestävä ja pölyämätön polypropeeni on helppohoitoinen ja vesipestävä. Polypropeenista valmistetuista matoista löytyy sileäpintaisia mattoja, joiden imurointi on helppoa ja kätevää. Pinta on tiivis ja napakka ja tahroja on helppo pyyhkiä kostealla liinalla. Jos haluat puolestaan hieman pehmeämmän pinnan, valitse jokin lenkkinukkaisista vaihtoehdoista ns. bukleematto, maton pinta muodostuu pienistä lenkeistä, joten matto tuntuu pehmeältä jalan alla.

Jos puolestaan haluat sisustaa luonnonmateriaaleilla, löytyy valikoimastamme paljon puuvilla- ja villakäytävämattoja. Puuvillamatot soveltuvat parhaiten käytäville ja eteistiloihin, joihin ei kuljeta kengät jalassa. Puuvillamatot ovat vesipestäviä ja usein myös molemmin puolin pidettäviä, mikä tietysti lisää mattojen käyttöikää. Voit myös käsitellä puuvillamatot suoja-aineella helpottamaan mattojen puhtaana pitoa. Villamatot hylkivät luonnostaan likaa, joten ne soveltuvat myös erinomaisesti käytävämatoiksi. Villamatto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tuulikaapin jälkeiseen eteiseen tai kuivaan eteistilaan.

Maton värivalinnalla voit myös vaikuttaa maton käytännöllisyyteen, eteiseen, johon tullaan kengät jalassa suoraan ulkoa, ei välttämättä kannata valita vaaleinta sävyä. Toki jos käytävällä kuljetaan vain sukkasillaan ei värillä ole niin isoa merkitystä.

Liukkaat lattiat

Etenkin käytävätiloissa, joissa kulkua on paljon kannattaa kiinnittää huomiota mattojen paikallaan pysymiseen. Jos matto tuntuu liukkaalta, valitse matto, jossa on liukumaton lateksipohjaus, ns. kumipohja. Pohjatut matot ovat hyvä valinta kohteisiin, joissa on tärkeää, että matto ei luista ja on turvallinen. Huomioi kuitenkin lattiamateriaali, lateksipohjaus ei käy kaikille lattioille, eikä ole paras vaihtoehto lattialämmitteisiin tiloihin.

Pohjaamattomat matot ja luonnonmateriaalit soveltuvat käytävätiloihin, joissa on lattialämmitys. Jos matto tuntuu liukkaalta, voit tarvittaessa laittaa maton alle erillisen liukuesteen.

Käytävämatot joutuvat kovalle kulutukselle, joten huoltamalla niitä oikein saat matot kestämään pitempään. Imuroi ja tuuleta mattoja säännöllisesti, vesipestävät matot voit tarvittaessa pestä tasossa viileällä vedellä. Muista myös tasossa kuivatus ilmavassa paikassa. Tarkista maton hoito-ohjeet ennen pesua.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00