myymälät

Matto ruokapöydän alle

Onko aika uusia matto ruokapöydän alle? Ruokailutilan matto on yksi tilan keskeisistä sisustuselementeistä. Hyvin valittu matto korostaa ruokailutilan ilmettä, suojaa lattiaa ja kokoaa pöytäryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Ruokapöydän alla matto altistuu päivittäiselle kulutukselle ja tahroille, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Keräsimme tähän artikkeliin vinkit, joiden avulla voit valita sopivan maton ruokapöydän alle.

Näin valitset oikean maton:

  • Uskalla valita tarpeeksi suuri matto, joka kokoaa ruokailuryhmän kauniiksi kokonaisuudeksi. Suosittelemme, että maton koko olisi pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle. Silloin tuoli mahtuu liikkumaan maton päällä, eikä se kuluta ja nosta ylös maton reunaa.
  • Huomioi tilan koko. Suosittelemme valitsemaan maton, jonka etäisyys seinästä on noin 30 cm, jolloin lattia luo matolle kauniit kehykset. Jos sopivaa kokoa ei löydy valmiina, tilaa matto mittatilauksena tai kysy mahdollisuutta valmismaton koon muokkaamiseen. Valikoimastamme löydät useita omalla mitalla tilattavia mattoja, kuten helppohoitoinen Nature tai upea villamatto Inari.
  • Valitse materiaali kodin asukkaiden mukaan. Maton vaatimuksiin vaikuttaa paljon se, syökö pöydän ympärillä vain aikuisia vai onko mukana vasta syömään opettelevia pieniä lapsia.
  • Ruokapöydän muoto määrää usein myös maton muodon. Pyöreän pöydän alle sopii pyöreä matto, kun taas suorakulmaisen pöydän alle kannattaa valita suorakulmainen matto. Valikoimamme tarjoaa myös mahdollisuuden mittatilausmattoihin, joten voit tilata maton juuri haluamillasi mitoilla ja muodolla.

Ruokapöydän alle sopivat materiaalit

Materiaalivalinnalla on suuri merkitys, kun valitset mattoa ruokapöydän alle. Ruokailutilassa matto altistuu tahroille, murusille ja runsaalle liikenteelle, joten sen on oltava helppo puhdistaa ja kestävä. Villamatot ovat kestäviä ja pehmeitä, ja ne sietävät hyvin kulutusta. Villa on luonnostaan likaa hylkivä materiaali, joka on helppo pitää puhtaana. Villamatot sopivat hyvin esimerkiksi skandinaaviseen sisustukseen. Puuvillamatot ovat usein kaksipuoleisia, joten maton pesuväliä voi pidentää kääntämällä maton ympäri. Ne ovat hyvä valinta rentoon ja kodikkaaseen tyyliin, mutta saattavat vaatia enemmän huoltoa kuin muut materiaalit.

Helppohoitoiset polypropeenimatot ovat suosittuja valintoja ruokapöydän alle, koska ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja usein edullisempia. Nämä matot kestävät hyvin kosteutta ja ovat erinomaisia valintoja lapsiperheille ja lemmikkien omistajille. Juuttimatot tuovat luonnonläheistä tunnelmaa ja ovat erittäin kestäviä. Ne ovat loistavia valintoja, jos haluat lisätä tilaan rouheaa tekstuuria. Herkemmin likaantuville tai vaikeammin pestäville materiaaleille voi käyttää maton suojasuihketta, joka tekee mattoon likaa hylkivän pinnan. Sen ansiosta tahrat on helpompi puhdistaa. Muista tarkistaa suoja-aineen soveltuvuus materiaalille. 

Tutustu valikoimaamme ja löydä matto ruokapöydän alle, joka tekee ruokailutilastasi entistäkin viihtyisämmän ja tyylikkäämmän.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00