myymälät

Katseet ulos! Sisusta ulkotilat matolla

Kevät ja kesä ovat aikaa, jolloin sisustetaan ulkotiloja. Lasitetut parvekkeet ja terassit ovat usein materiaalivalintojen suhteen helpompia, mutta sään armoilla olevat ulkotilat saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Kaikkiin tiloihin on kuitenkin olemassa sopivia vaihtoehtoja, joista tarvitsee vain löytää ne oikeat. Matto ulkotiloihin viimeistelee sisustuksen!

Näin valitset ulkotiloihin sopivat mattomateriaalit

  • Pohjaamattomat, sileäksi kudotut matot ovat säänkestävä valinta. Nämä matot ovat UV-suojattuja, jolloin matto säilyttää värinsä auringossa. Pohjaamaton matto on läpäisevä, joten kosteus ei jää mattoon. Nämä sopivat myös avonaisille terasseille. 
  • Terassimatto soveltuu ulkotiloihin ympärivuotisesti. Nappulapohjan ansiosta maton ja lattian väliin jää ilmarako, joten matto kuivuu nopeasti ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. 
  • Kuiviin ulkotiloihin, kuten lasitetuille parvekkeille ja terasseille voit valita materiaalin mieltymyksesi mukaan. Puuvillamatot ja juutti on suosittuja vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että auringon paahde haalistaa sävyjä nopeammin, mikäli matto ei ole UV-suojattu. Erityisesti puuvillamattojen sävyt haalistuvat auringossa.

Monessa kodissa saadaan kesän ajaksi lisäneliöitä käyttöön parvekkeen ansiosta. Lisätilasta saa nauttia pitkään etenkin, jos parveke on lasitettu. Sen takia kannattaakin käyttää aikaa tilan sisustamiseen, jotta siitä saa luotua mahdollisimman kutsuvan ja kotoisan. Viileät lattiat saavat lämpöä matoista ja sohvan nurkkaan on ihana kömpiä tyynyjen keskelle. Runsas tekstiilien käyttö tekee parvekkeesta viihtyisän. 

Vinkit parvekkeen sisustamiseen

  • Valitse mieleinen matto, joka kokoaa kalusteet yhteen. Lasitetulle parvekkeelle esimerkiksi juutti on suosittu valinta. Avonaisella parvekkeella kannattaa suosia säänkestäviä vaihtoehtoja. 
  • Tyynyjä ei voi olla liikaa! Yhdistele rohkeasti kuoseja ja erilaisia pintoja. 
  • Hanki rahi. Rahille on ihana nostaa jalat auringossa loikoillessa. Rahi toimii kivasti myös laskutasona aamukahveille. 
  • Kesäillat voivat olla kylmiä, joten varaudu torkkupeitoilla. Parvekkeella tarkenee viileämmässäkin säässä, kun kietoo ympärilleen lämmittävän torkkupeiton. 
  • Hyödynnä koreja! Asettele ylimääräiset torkkupeitot koriin, jolloin ne ovat kauniisti esillä ja helposti käytettävissä. Kokeile koreja myös kasveille! 

Ulkotilojen mattojen on täytettävä monia vaatimuksia: ne joutuvat kohtaamaan rankkasateen, paahtavan auringonpaisteen ja kaiken siltä väliltä. Maton tulisi siis kestää kosteutta, säilyttää sävynsä auringossa ja sopia vielä terassikalusteiden kanssa yhteenä. Sileäksi kudotut, polypropeenista valmistetut matot ovat säänkestäviä ja sopivat kaikkiin ulkotiloihin. 

Pohjaamattomat matot ovat läpäiseviä, eli vesi ei jää niihin seisomaan ja matto kuivuu nopeammin. Ne ovat myös UV-suojattuja, joten maton sävyt eivät haalistu auringossa. Valikoimastamme löytyy eri kuoseja, sävyjä ja kokoja, joten jokaiselle terassille löytyy varmasti sopiva matto! Nature-matto on mahdollista tilata valitsemillasi mitoilla, jotta se sopii täydellisesti sille tarkoitettuun tilaan. 

Tutustu valikoimaamme ja löydä suosikkisi! 

Mattosuosikit ulkotiloihin

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00