myymälät

Eteinen

Etsitkö sopivaa mattoa eteiseen? Onko eteiseen vaikea löytää käytännöllistä, mutta samalla sisustukseen sopivaa mattoa? Eteinen on usein kodin haastavin ja samalla ruuhkaisin tila, johon voi olla vaikea löytää oikeanlaista mattoa. Meiltä löytyy laaja ja monipuolinen valikoima erilaisia eteisen mattoja, josta jokainen varmasti löytää kotiinsa sopivan vaihtoehdon.  

Eteinen on matolle haastava paikka 

Eteinen on yleensä kodin ensimmäinen tila, joka ottaa sisääntulijat vastaan. Ei siis olekaan aivan sama minkälainen matto eteiseen on valittu. Kenkien mukana voi tulla hiekkaa, lunta, kosteutta ja muuta roskaa valtavat määrät. Eteisessä pukeudutaan, säilytetään vaatteita, rattaita ja harrastusvälineitä ja usein eteisen poikki myös kuljetaan kodin muihin tiloihin. Maton valintaan vaikuttaa myös se, tullaanko eteiseen suoraan ulkoa vai rappukäytävästä. Lisäksi mattovalintaa tehdessä on otettava huomioon lattiamateriaali ja onko tilassa kenties lattialämmitystä.  

Oman haasteensa eteisen maton valintaan tuo myös eteisen koko ja muoto. Eteinen on usein käytävän mallinen, jonka varrella on ovia kodin muihin huoneisiin. Matto kannattaakin valita niin, että kaikki ovet mahtuvat aukeamaan vaivatta. Valitse tilaan myös riittävän iso matto. Iso matto saa tilan näyttämään avarammalta ja samalla se myös suojaa lattiaa mahdollisilta naarmuilta ja kolhuilta. Pitkälle ja kapealle käytävälle kannattaakin valita hieman leveämpi matto, joka häivyttää käytävän kapeutta ja pituutta.  

Käytännöllisyys on myös tärkeä valintaperuste. Lateksipohjaiset matot, ns. kumipohjaiset matot, pysyvät hyvin paikoillaan. Tarvittaessa maton alle voi laittaa myös erillisen liukuesteen. Mattoa valitessa ota huomioon lattiamateriaali, eli kumipohjaiset matot, joissa on lateksia, eivät ole paras vaihtoehto esimerkiksi puu-, parketti- ja vinyylilattioille. Tiivis lateksipohja ei ole myöskään paras vaihtoehto lattialämmitteisiin tiloihin.  

Maton valintaan vaikuttaa myös, tullaanko sisään suoraan ulkoa vai porraskäytävästä. Jos eteisessä ei ole erillistä tuulikaappia, voi olla järkevää valita ensimmäiseksi matoksi kuramatto, joka imee itseensä pahimman kosteuden ja hiekan. Näin kura ei pääse leviämään ympäri kotia. Kuiviin eteistiloihin maton voi valita vapaammin. Villa on likaa hylkivä materiaali ja soveltuu hyvin esimerkiksi tuulikaapin jälkeiseen eteistilaan. Kannattaa kuitenkin valita hieman tummempi sävy, jolloin pienet tahrat eivät näy matossa niin helposti.

Maton valinnassa käytännöllisyys on myös tärkeää. Helppohoitoiset materiaalit helpottavat arkea ja siivousta. Polypropeenista valmistetut matot ovat helppohoitoisia ja usein vesipestäviä. Säännöllinen imurointi pitää matot puhtaina ja tarvittaessa tahroja voi pyyhkiä kostealla liinalla.

Paljon värejä ja kokoja

Meiltä löytyy eteiseen laaja valikoima erilaisia värejä ja kuoseja niin perinteiseen kuin moderniinkin sisustukseen. Valikoimassa on hillittyjä beigen ja pellavan sävyjä, raikasta valkoista ja voimakasta mustaa. Kuvioissa on kauniita graafisia kuoseja ja pelkistettyjä yksivärisiä vaihtoehtoja. Olipa sisustuksesi hillitty tai persoonallisen värikäs, löydät meiltä varmasti kotiisi sopivan vaihtoehdon. 

Eteiseen on mahdollista saada mattoja myös omilla mitoilla. Käytävämatoista on saatavilla muun muassa 80 cm ja 100 cm leveitä käytävämattorullia, joista saadaan tehtyä juuri sopivan mittainen matto.

Näytetään tulokset 1–12 / 61

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00