myymälät

Matot lapsiperheeseen

Etsitkö helppohoitoista ja kestävää mattoa lapsiperheeseen? Lapsiperheessä arki voi olla kiireistä ja joskus myös sotkuista. Siksi kodin sisustuksen valinnoilla voi olla suuri merkitys päivittäisen arjen sujuvuudelle. Matot ovat tärkeä osa kodin sisustusta, ja niiden valitseminen lapsiperheeseen voi olla haasteellista. Täältä löydät suosikkimme lapsiperheiden koteihin!

Helppohoitoiset valinnat

Lapsiperheissä sattuu ja tapahtuu, ja siksi helppohoitoisuus on avainasemassa. Valitse matto, joka on helppo puhdistaa ja kestää kulutusta. Yksi hyvä vaihtoehto on sileäksi kudottu matto, jonka materiaali on polypropeenia, joka on helppo pitää puhtaana imuroimalla ja pyyhkimällä tahrat kostealla liinalla. Kaikki sileäksi kudotut matot ovat myös tarvittaessa vesipestäviä. Nämä ovat suosittuja esimerkiksi lapsiperheiden eteisissä, keittiöissä ja olohuoneissa. Kumipohjaiset sileäpintaiset matot pysyvät paikalla vauhdikkaassakin menossa!

Lyhytnukkaiset pehmeät matot sopivat lapsiperheiden oleskelutiloihin. Lapsiperheissä monesti vietetään paljon aikaa lattialla leikkien, touhuten ja lueskellen. Pehmeät matot lyhyellä nukalla on helppo pitää puhtaana imuroimalla ja pyyhkimällä tahrat kostealla. Kaikki lyhytnukkaiset matot ovat myös vesipestäviä.

Materiaalien valinta on tärkeää. Polyesteri ja polypropeeni ovat esimerkkejä kestävistä ja helppohoitoisista materiaaleista. Ne eivät vain kestä kulutusta ja sotkuja, vaan ovat myös allergiaystävällisiä. Villamatot on myös helppo pitää puhtaana, sillä villassa on luontaisesti likaa hylkivä pinta. Vältä herkästi likaantuvia materiaaleja, kuten puuvillaa, sillä ne voivat olla haastavia pitää puhtaana lapsiperheessä.

Anna lastesi osallistua lastenhuoneen maton valintaan. Lapset rakastavat mattoja, jotka kuvastavat heidän mielikuvitustaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Autot, eläimet, avaruus ja satuhahmot ovat suosittuja teemoja, jotka tuovat iloa lastenhuoneeseen.

Turvallisuus on ykkösasia

Lapsiperheessä turvallisuus on tärkeintä. Varmista, että matto ei aiheuta kompastumisvaaraa ja on turvallinen lapsille. Jos lattia on liukas, suosittelemme laittamaan maton alle liukuesteen.

Valitse lapsiperheeseen matot, jotka ovat sopivan kokoisia tiloihin, joissa ne tulevat olemaan. Suuret matot voivat yhdistää huoneen ja luoda tilan tuntua, kun taas pienet matot voivat erottaa eri toiminnallisia alueita. Muista myös, että voit tilata matot omalla mitalla, jolloin saat juuri tarpeisiisi sopivan koon.Esimerkiksi suurikokoinen matto on oleskelutilassa myös turvallisin valinta, sillä kompastumisvaara on pienempi ja iso kokoinen matto pysyy napakammin lattialla.

Lapsiperheeseen sopivien mattojen valinta voi olla hauskaa yhdessä tekemistä. Yhdistä matoissa käytännöllisyys ja värikkäät kuviot, ja saat kodin, joka on sekä lapsiystävällinen että tyylikäs. Perheiden tarpeet ja mieltymykset muuttuvat, joten muista, että mattojen vaihtaminen ja päivittäminen on kuitenkin helppoa.

Näytetään tulokset 1–12 / 55

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00