myymälät

Itämaiset- ja kelimmatot

Etsitkö kotiisi mausteista tunnelmaa? Kaipaako kodin sisustus viimeistä silausta? Itämaiset- ja kelimmatot tuovat sisustukseen väriä ja mausteisuutta. Upeasti kuvioidut matot ovat persoonallisia valintoja kodin kauneimmalle paikalle. 

Itämaiset matot tuovat sisustukseen persoonallisuutta

Kauniit värit ja kuviot ovat itämaisille matoille tyypillisiä. Itämaiset kuosit ovat usein hyvin koristeellisia ja näyttäviä. Matot voivat olla konekudottuja, jolloin ne on valmistettu esimerkiksi viskoosista, polyesterista tai polypropeenista. Kuviot voivat jäljitellä perinteisten käsinsomittujen mattojen kuoseja ja väritys voi vaihdella kirkkaista sävyistä aina tunnelmallisiin ja mausteisiin väreihin. Matot soveltuvat hyvin kodin oleskelutiloihin ja saatavilla on paljon kokoja ja myös pyöreitä mattoja. 

Itämaiset matot voivat olla myös käsinsolmittuja, niin sanottuja aitoja mattoja, jolloin ne on valmistettu perinteisesti käsinsolmimalla. Käsinsolmitut matot ovat yksilöitä, eikä kahta täysin samanlaista mattoa ole. Matoista löytyy mm. punaisen, sinisen, beigen, mustan ja ruskean eri sävyjä. Kuvioaiheet vaihtelevat graafisista kuvioista luontoaiheisiin. Useimmiten käsinsolmitut matot on valmistettu villasta tai silkistä, joten ne ovat helppohoitoisia ja hyvin pidettynä myös pitkäikäisiä. Itämaiset, käsinsolmitut, matot soveltuvat erityisen hyvin olohuoneeseen ja muihin kodin oleskelutiloihin. Mattokympin myymälöistä löydät kauniita käsinsolmittuja mattoja aina pienistä kynnysmatoista isoihin oolohuoneen mattoihin. 

Kelimit 

Kelimit ovat värikkäitä tai neutraalin sävyisiä mattoja, jotka soveltuvat lähes kaikkiin kodin tiloihin. Yleensä kelimit ovat ohuita, mutta napakkaan kudottuja, joten ne ovat kevyitä ja helppoja käsitellä. Kelimit on perinteisesti valmistettu villasta, joten ne ovat helppohoitoisia ja likaahylkiviä. Kelim matoista löytyy paljon kokovaihtoehtoja, aina pikkumatoista isoihin keskilattiakokoihin, jotka soveltuvat esim. olohuoneen sohvaryhmän yhteyteen.

Näytetään tulokset 1–12 / 19

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00