myymälät

Villamatot

Etsitkö lämmintä ja pehmeää mattoa? Haluatko sisustaa kotiasi ajattomilla luonnonmateriaaleilla? Tutustu valikoimamme villamattoihin. Villamatot ovat ihanan lämpöisiä ja pehmeitä jalan alla. Luonnonmateriaalit sisustuksessa kestävät aikaa ja ovat sisustamisen ajattomia klassikoita.

Villamatot soveltuvat lähes kaikkiin kodin tiloihin

Kudotut villaiset matot ovat helppohoitoisia ja luonnostaan likaa hylkiviä. Likaa hylkivien ominaisuuksien vuoksi villamatot sopivat erinomaisesti oleskelutilojen lisäksi eteiseen tai keittiöön. Kokeile villamattoa esimerkiksi olohuoneessa, eteisessä tai keittiössä ruokapöydän alla.  Usein villamattoja voidaan käyttää molemmin puolin, mikä lisää niiden käyttöikää ja pesuvälejä.

Villamattomme on valmistettu luonnonmukaisesta aidosta villasta ja ne ovatkin ekologinen valinta kodin sisustukseen. Matoissamme käytetty villa on mulesing-vapaata villaa. Useimmat valikoimamme villamatot valmistetaan värjäämättömästä villasta, joten matot sävyt ovat luonnollisen lämpöisiä. Tuotantoerien välillä sekä mattojen sävyssä että koossa voi esiintyä luonnollista vaihtelua.

Kaikista villamatoista saattaa alkuun irrota villan nukkaa. Pölyäminen hälvenee ajan kanssa, kun maton pinta tiivistyy käytössä.

Paljon vaihtoehtoja

Paksut ja muhkeat kudotut villamatot tuovat sisustukseen ylellisyyttä. Niille tyypillistä on upea pintakuviointi ja näyttävyys. Matot ovat selkeästi painavampia ja ovat parhaimmillaan kodin oleskelutiloissa. Pintakuvioidut matot ovat useimmiten yksipuoleisia. Raskaille villamatoille suosittelemme ammattimaista pesulapesua.

Ohuet ja sileät kudotut villamatot sopivat kaikkiin kodin tiloihin ja ovat helppohoitoisia. Valikoimastamme löydät konekudottuja ja käsinkudottuja villamattoja. Käsinkudottujen villamattojen valikoimasta löydät esimerkiksi värikkäitä Kelim-villamattoja.

Villamatto valikoimaamme täydentää tietenkin aidot käsin solmitut itämaiset villamatot.

Huolla villamatto oikein

Pese villamattoa vain tarpeen mukaan ja vältä turhaa vesipesua. Imuroi ja tuuleta villamattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa vain sileää mattosuulaketta. Yksittäiset tahrat on helppo puhdistaa villamatosta sappi- tai marseille-saippualla. Villamatto raikastuu hyvin tuulettamalla. Talvella suosittelemme villamatolle lumihankipesua. Tarvittaessa villamatot voit pestä. Isoille ja painaville villamatoille suosittelemme painonvuoksi ammattimaista pesulapesua.

Näytetään tulokset 1–12 / 43