myymälät

Mittatilausmatot

Etsitpä mattoa kotiin, mökille, veneeseen, asuntoautoon tai työpaikallesi, meiltä saat juuri sinun mittoihisi sopivan maton. Mittatilausmatot voivat olla sinulle sopivin ratkaisu.

Valmistamme mattoja mittojen mukaan omassa Ompelimossamme Jyväskylässä. Suurin osa mittatilausmatoistamme tulee meille eri valmistajilta Euroopasta, mutta osa matoista valmistetaan myös mm. Egyptissä, Moldovassa ja Intiassa. 

Käytävämattoja omilla pituuksilla

Käytävämattovalikoimassamme on saatavilla 67cm, 80cm (83cm), 100cm ja 120cm leveitä rullia. Näissä rullissa on reunoilla valmiiksi tehtaan lankakanttaus. Tilatessasi maton, leikkaamme valitsemastasi rullaleveydestä maton mittojesi mukaan ja ompelemme maton päädyt reunankaltaisella lankakanttauksella maton sävyyn. Huomaathan, että vaikka leikkaamme matot meillä tarkkaan mittaan, niin matto voi alkuun hieman kutistua, kun rullassa ollut jännite laukeaa.

Mittatilausmatot Sisalista

Sisal-mattoja on saatavilla omilla pituuksilla. Sisal-matoista on saatavilla 67cm, 90cm, 120cm, 160cm ja 200cm leveitä rullia. Sisal-matot kudotaan tehtaalla valmiiksi rullan leveyteen, joten matoista on tarpeen viimeistellä vain mittaan leikatut päädyt.

Valmiiden mattojen muokkaus

Mikäli mattotarpeesi on jokin valmiiden rullaleveyksien väliltä, rullia on usein mahdollista myös kaventaa, mutta usein kavennus ja reunan uudelleenkanttaus täytyy tehdä maton molemmille reunoille, jotta matosta tulee ehjän näköinen. Yksivärisessä matossa voi riittää kavennus yhdeltäkin sivulta.

Myös isompien valmismattojen reunoja on usein mahdollista kaventaa tai päätyjä lyhentää, mikäli valmiit mitat eivät sopivia omaan kotiin.

Kuramattoja omilla mitoilla

Eteis- ja terassimatoista löytyy 90cm, 100cm, 130-133cm, 200cm ja jopa 400cm leveitä rullia riippuen laadusta. Matot ovat useimmiten pohjattuja, joten ne ovat ns. leikkuuta vaille valmiita, eivätkä vaadi erillistä viimeistelyä päätyihin. Mattoja on helppo kaventaa, mikäli rullista ei suoraan löydy sopivaa leveyttä. Mattojen leikkuu ja muotoilu on helppoa myös kotona, missä esim. ovenedusmattoon voi leikata mattopuukolla tai saksilla pienen listan kolon tai patterin putken paikan. 

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00