myymälät

Vinkit eteistilojen maton valintaan

Etsitkö täydellistä mattoa eteiseesi? Matto eteiseen voi olla enemmän kuin vain käytännöllinen valinta. Se voi toivottaa vieraat tervetulleiksi ja antaa ensivaikutelman kodistasi. Valitse oikea koko, materiaali ja tyyli, joka sopii eteiseesi ja luo lämpimän ja houkuttelevan tunnelman. Lue blogitekstistämme vinkit kuramaton ja eteisen matto valintaan.

Kuramatto toivottaa sinut tervetulleeksi kotiisi 

Eteisen kuramaton tarkoitus on pysäyttää kura tuulikaappiin tai eteistilaan. Kuramattojen voimakas pintakuviointi kerää hiekan ja kuran tehokkaasti sisäänsä niin, että kura ei leviä ympäri kotia. Matosta hiekka on helppo imuroida pois. 
 
Vinkki!  Valitse ovenedustalle ja tuulikaappiin tarpeeksi iso matto, jolloin sisätiloihin kantautuu vähemmän hiekkaa ja kuraa. Valitse sävy, joka sopii parhaiten kotisi väreihin. 

Kuramaton valinnassa on tärkeää ottaa huomioon lattiamateriaali. Puu- ja parkettilattiat ovat herkkiä kosteudelle, esimerkiksi kenkien mukana tuleva kosteus menee lateksipohjaisen maton läpi. 
Vinyylipohjaiset matot pidättävät vettä paremmin, mutta kosteutta voi tiivistyä maton alle, siksi on tärkeää tarkistaa lattia säännöllisesti. Lattialämmitys asettaa myös omat vaatimuksensa kuramatoille. Lattialämmitteiseen tilaan tiivis lateksi- tai vinyylipohja ei ole paras 
vaihtoehto. Älä peitä koko lattiaa tiiviillä matolla, tai valitse läpäisevämpi 
vaihtoehto. 

Siirry perämmälle! Valitse eteisen matto 

Eteistilojen maton valintaan vaikuttavat kodin asukkaat, arjen tuomat vaatimukset sekä se, tullaanko sisään suoraan ulkoa vai rappukäytävästä. Eteisessä maton sävyllä on myös merkitystä. Etenkin lapsi- ja lemmikkiperheissä kannattaa valita kuviollinen tai vähintäänkin meleerattu pinta, jolloin pienet tahrat eivät erotu niin selvästi matosta. Tärkeää on uskaltaa valita tarpeeksi suuri koko. Se suojaa lattiaa ja helpottaa imurointia. Valikoimastamme löytyy paljon mittatilauksena tilattavia mattoja. Kokeile hankalan mallisiin tiloihin pyöreää mattoa! 

Valitse mattomateriaali tarpeidesi mukaan:  

Helppohoitoinen sileäpintainen matto on aina toimiva valinta eteiseen. Se tarkoittaa helposti imuroitavaa sileää pintaa ja vaivatonta puhdistettavuutta. Sileäpintaisista matoista tahrat on helppo pyyhkiä pois kostella liinalla, mutta matot voi tietenkin aina myös vesipestä. Helppohoitoisuus korostuu usein etenkin lapsi- ja lemmikkiperheissä. Myös lattiamateriaali vaikuttaa valintaan, sillä parketti-, puu- ja vinyylilattioille ei suositella lateksipohjaisia mattoja. Lattialämmitykselle puolestaan suositellaan materiaaleja, jotka päästävät lämmön läpi. 

Sileäksi kudotut, pohjaamattomat matot ovat hyvin helppohoitoisia ja sopivat suurimmalle osalle lattiamateriaaleista. Ne soveltuvat myös lattialämmitykselle. Sileältä pinnalta tahrat on helppo puhdistaa kostealla pyyhkimällä. Erityisesti lapsi- ja lemmikkiperheissä suosittelemme näiden mattojen alle erillistä liukuestettä. 

Lateksipohjatut matot kumipohjalla pysyvät paikallaan vauhikkaassakin menossa!  Tarkistathan soveltuvuuden omalle lattiamateriaalillesi. Tiiviin pohjauksen takia emme suosittele näitä mattoja lattialämmitykselle. 

Luonnonmateriaalit sopivat erinomaisesti eteisiin, joihin ei tulla suoraan ulkoa. Välissä voi olla rappukäytävä tai kuramatolla varustettu välieteinen. Silloin maton valinnassa ei tarvitse ajatella kuraisia kenkiä ja mukana kulkeutuvaa hiekkaa. Eteiseen voi valita ihanan rouheaa sisalia, rentoa juuttia tai näyttävää villaa. Materiaalivalinnalla voidaan luoda eteisiin erilaisia tunnelmia.   

Sisal on erittäin kestävä luonnonmateriaali, joka on parhaimmillaan kuivissa sisätiloissa.  Rouhea ja luonnollinen pinta kuluu käytössä kauniisti ja kestää aikaa. Saatavilla omalla mitalla! Materiaali on arka kosteudelle, joten kastuminen voi aiheuttaa kutistumista tai kupruilua. 

Juutti on luonnollisen kaunis ja rouheapintainen. Pinta on eläväinen ja helppohoitoinen, sillä usein pelkkä imurointi riittää. Haastavan mallisiin tiloihin voi kokeilla pyöreää mattoa. 

Villa on loistava valinta eteistiloihin, sillä materiaali hylkii luonnostaan likaa. Tiiviit ja sileät villamatot ovat helppohoitoisempia, kuten Emma-villamatto tai Botnika-villamatto. Rohkea sisustaja valitsee näyttävän ja huomiota herättävän maton. 

Matto suosikit eteiseen

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00